Gebruik in het buitenland

Meer informatie over Wat heb ik nodig als ik naar een land buiten Europa?

Wat heb ik nodig als ik naar een land buiten Europa?

Controleer of u de groene kaart in uw bezit heeft en of deze nog geldig is. U mag met de auto uitsluitend naar die landen die staan vermeld op de groene kaart. In de landen die op de groene kaart zijn doorgestreept is de auto niet verzekerd. Naast de groene kaart en de kentekenpapieren is het van belang een ‘Machtiging Buitenland' mee te nemen. Deze kunt u aanvragen bij de afdeling Contractbeheer via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 010-8506601. Op deze machtiging staat in meerdere talen dat u gemachtigd bent om in het buitenland gebruik te maken van de auto.

Meer info
Meer informatie over Waar moet ik rekening mee houden als ik met mijn auto naar het buitenland ga?

Waar moet ik rekening mee houden als ik met mijn auto naar het buitenland ga?

Controleer voor u met de auto naar het buitenland gaat uw:

  • Oliepeil
  • Koelvloeistof niveau
  • Ruitensproeiervloeistof
  • Bandenspanning

Dit voorkomt veel ongemakken.

Ons advies is om altijd een extra fles motorolie mee te nemen. Een motor die extra belast wordt, zoals tijdens het rijden met caravan, kan namelijk meer olie verbruiken.

Vergeet uiteraard niet uw internationale verzekeringsbewijs (groene kaart) mee te nemen.

Reist u door of naar een land dat niet op de groene kaart staat (of is doorgestreept) neem dan contact op met de afdeling contractbeheer via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 010-8506601.

Ook kunt u bij de afdeling contractbeheer een “machtiging buitenland” aanvragen. Hiermee kunt u aantonen dat Lease2Go akkoord is met het feit dat u met de auto naar het buitenland reist.

Meer info